Шумен събра парите за лечението на Бети

11:30, 17 окт 18 25 2644 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парите за лечението на Елизабет Донкова от Шумен са събрани, съобщиха от групата Благотворителен базар за Елизабет. "С огромна радост, вълнение и благодарности искаме да ви съобщим, че днес получихме обаждане от дарител, който обеща да допълни липсващата сума за провеждане на лечението в Париж", написа в социалната мрежа Елизабет.

Към момента в дарителската й сметка е постъпила сумата от 70 257 лева, а на сайта за дарения от чужбина са събрани още 13 691 лева.

На 2 ноември 2018 г. Елизабет Донкова ще бъде на преглед в болница в Париж. Френските лекари изразили мнение, че трансплантацията, която колегите им от Турция обявиха за спешна, може да се отложи с още няколко седмици.

25-годишното момиче се бори с болестта лимфом на Ходжкин от 2017 година. Семейството й избира да я лекува в клиника в Турция със собствени средства. След 8 химиотерапии доц. д-р Серкан Кескин предлага рестадиране и назначава ПЕТ скенер. Този месец обаче става ясно, че злокачественото заболяване е рецидивирало.

Преди няколко дни в медиите и социалните мрежи стартира кампания в помощ на Елизабет. Младото момиче помоли сега солидарността да се насочи към 5-годишния Йоан от Шумен, който страда от вътрешна хидроцефалия и се нуждае от операция на стойност 17 000 долара в Турция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама