Специален "паяк" ще вдига старите автомобили в Монтана

15:30, 17 окт 18 25 1257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализиран автомобил за репатриране на автомобили закупи община Монтана. Машината е многофункционална и ще се използва и за транспортиране на контейнери с отпадъци, съобщи кметът Златко Живков.

„Паякът” е немско производство с италиански кран и струва 229 000 лева. Товарният му капацитет е до 5 тона. Оборудван е с италиански кран, който може да вдига тежест до 3 тона. Със същите специализирани камиони работят от шест месеца общинските фирми в София и Пловдив.

Досега в различните зони на Монтана са описани близо 300 коли извън употреба и без регистрационни номера. Те ще бъдат извозвани на паркинг, които е обособен в района на автопазара в града.

Предстои среща между ръководствата на общината и районното полицейско управление за обсъждане на промените в наредбата за опазване на обществения ред, така че действията на службите да са законни, съобщи още Живков.

Тази година общинските власти започнаха мащабна кампания за премахване на незаконни постройки и стари автомобили от обществените площи в Монтана. Действията бяха предизвикани от разпореждане на прокуратурата в началото на август.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама