Бизнесът в Плевен покани инвеститори в областта

17:00, 17 окт 18 25 2008 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българската търговско-промишлена палата и Търговско-индустриалната камара-Плевен събраха на среща представители на бизнеса от региона, на местната и централната власт и медии за провеждане на дискусия за икономическото състояние и развитието на Плевенския район.

Участваха председателят на БТПП Цветан Симеонов, изпълнителният директор на Търговско-индустриалната камара Георги Русинов, кметът на Община Плевен Георг Спартански, директор дирекция АПОФУС в Областна администрация Александър Костов, фирми от региона.

В приветствието си към участниците Георг Спартански акцентира на някои от основните проблеми за икономическото развитие като демографската катастрофа, лошата инфраструктура и забавянето на строителството на магистрала „Хемус”, липсата на дуална система в българското образование, което не може да отговори на настоящите нужди на бизнеса и други.

Кметът на Община Плевен подчерта отново, че никога не е делил инвеститорите на малки и големи, български и чуждестранни и че всеки е добре дошъл. Той припомни, че след две година и половина преговори и в конкуренция с още няколко български града крупната немска компания Леони избра именно в Плевен да построи новия си завод, разкривайки 2 000 работни места.

На срещата бяха представени и данни от анкетно проучване на БТПП сред фирми от Плевенския регион. Според тях бизнесът е удовлетворен от начина на провеждане на обществени поръчки от Общината и прозрачността на процедурата. Представителите на фирмите са доволни и от администрацията като посочват, че услугите се извършват на „едно гише”, бързо, качествено, без преференции и по електронен път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама