Борисов е получил извинения от ЕНП за реакцията за убитата журналистка в Русе

07:30, 18 окт 18 / Свят 25 1361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е получил извинения от всички представители на Европейската народна партия заради начина, по който бе съобщена новината за убитата журналистка Виктория Маринова и че са се подвели по фалшиви публикации. Борисов каза това на влизане в Европейския съвет и в отговор на въпрос за заседанието на ЕНП, откъдето пристигна.

"Едно голямо "извинявай" от всички подред. И от страна на Вебер, от страна на останалите колеги. Как на базата на фалшиви новини ще има подобна реакция да се очерня държавата?", каза Борисов, който е запознал подробно държавните и правителствени ръководители на ЕС от ЕНП с фактите за убийството на Виктория Маринова в Русе.

На въпрос кого от двамата кандидати ще подкрепи – Манфред Вебер или Александър Стуб, премиерът бе лаконичен: "Ще изчакаме, ако сме живи и здрави, в Хелзинки на конгреса, предполагам че ще сте там, тогава ще го коментираме."

„Ние имаме коалиционно споразумение, в което ясно е подписано какво трябва да правим четири години. В коалицията „Обединени патриоти“ имат правила, от които аз не се интересувам“, каза премиерът Борисов в отговор на журналистически въпрос. Той допълни, че партиите в управляващото мнозинство водят непрекъснат диалог по теми свързани с управленската програма.

Борисов заяви, че изгонването на руски дипломати в момента не стои на дневен ред във връзка с изявления на вицепремиера Цветан Цветанов. "Към този момент това не стои на дневен ред, но повтарям – много внимателно и с пълния обем и енергия на службите работим по всеки един сигнал от тези всички въпроси. Никога не съм упреквал някого докато нямам доказателства и свидетелства. Но факт е, че има влизания в България на различни хора, които евроатлантическите служби ги наблюдават. Така че работим по тях", коментира премиерът.

Запитан за изхода от Brexit без споразумение, Борисов изрази надежда този сценарий може да бъде избегнат. "Изключително важно е за българските граждани, които живеят във Великобритания, а и за английските граждани, които живеят в България – това са над 14 000 души, да намерим възможно най-добрия изход за всички, защото емоцията е силна, англичаните си тръгнаха, а не ние, но това е техният избор", отбеляза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама