Заловиха над 3 800 000 акцизни бандероли в камион със сушени кайсии

15:00, 18 окт 18 25 1244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

3 816 000 броя акцизни бандероли за алкохол с надписи на Украйна откриха в товарен автомобил митническите служители на Митнически пункт "Капитан Андреево". Акцизните бандероли са открити при митническа проверка в камион с турска регистрация, управляван от турски гражданин.

Товарният автомобил е пристигнал на МП "Капитан Андреево" на трасе „Входящи товарни автомобили" на 16 октомври на път от Турция за Украйна. Шофьорът на камиона представил редовни документи за превозваната стока - сушени кайсии и заявил, че не пренася други стоки, валута или лични вещи, освен декларирания товар.

Превозното средство е селектирано за проверка със специализирана рентгенова апаратура, при която се установява подозрителна плътност и съдържание в задната част на товарното помещение. При последвалата физическа проверка, митническите служители откриват между кашоните със сушени кайсии, укрити 318 кашона, обвити с фолио и кафява хартия, пълни с общо 3 816 000 броя акцизни бандероли за алкохол на Република Украйна.

Акцизните бандероли са задържани с протокол. Срещу шофьора на камиона-турски гражданин е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Товарният автомобил е задържан като средство, послужило за укриване и превозване на акцизните бандероли през държавната граница на страната без знанието и разрешението на митническите органи. Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама