Ивайло Калфин: Борисов е извън закона с отстраняването на "Джи Пи Груп"

14:53, 21 окт 18 / Политика 25 1013 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„За да се изолира министър-председателят от обвиненията, той казва „Махнете ги“, за да не се обяснява всеки ден. Това е извън законовите рамки. „Джи Пи Груп" може да си търси правата в съда. Интересно е дали ще си ги потърси“.

Това коментира пред БНР Ивайло Калфин – бивш министър на труда и социалната политика и настоящ специален съветник на еврокомисаря по бюджета и човешките ресурси.

Той подчерта, че в момента в ЕС се създава пост на европейски прокурор, който ще се занимава със злоупотребите с европейските фондове. По думите му, този европейски прокурор ще може да внася обвинения в съда.

Ивайло Калфин изказа мнение, че данъчната система в страната е изключително несправедлива – тя е много дебалансирана към хората с ниски доходи: „С по-нататъшно задълбочаване на облагането на преките данъци, ние продължаваме да пренасяме тежестта към хората с ниски доходи. Това рано или късно ще доведе до огромен социален проблем, до социална бомба в държавата.“

Социалният министър в кабинета „Борисов 2“ смята, че системата за хората с увреждания трябва да се пренареди. По думите му някои от предприетите от сегашното правителство действия, в резултат на продължаващите протести на майки на деца с увреждания са „в добра посока, но самата система не е добра“. Калфин определи поведението на Валери Симеонов към майките на деца с увреждания като абсурдно и показва самозабравяне.

Бившият министър на социалната политика коментира и отказът на управляващите да спазят заложеното в управленската програма за отпадане на тавана на пенсиите. Според Калфин е скандално слагането на таван на всички пенсии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама