Валери Симеонов ще подаде оставка, но при определени условия

12:15, 22 окт 18 / Политика 25 1536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че ще подаде оставката си, само ако му бъде поискана едновременно от премиера Бойко Борисов и лидерите на ВМРО и “Атака” Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

Три дни след искането на протестиращите майки за незабавна оставка на Симеонов, заради изказването му през една от телевизиите, вицепремиерът заяви, че ще я подаде само по политически причини, защото не вижда лични.

Той заяви още, че ще продължи да казва истината, както е направил в изказването си за "кресливи жени" и "уж болните деца".

Бизнесът в лицето на четирите национално представителни организации застана против оставката на Валери Симеонов и заяви готовност за контрапротест срещу насрочения за днес протест на майките от Системата ни убива.

Протестът беше насрочен в петък заради изказване на Симеонов пред собствената му телевизия, в което той нарича майките „кресливи жени, които спекулират с децата си, и манипулират обществото, като изкарват уж болните си деца в пек и в дъжд“.
 
Още тогава протестиращите майки поискаха оставката на вицепремиера с ресор социална политика, но в замяна получиха отговор от Валери Симеонов, който гласеше „Не се отказвам от нито една своя дума“. Той посочи, че смисълът на изказването му е бил, че с децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството приело законопроект и удовлетворило всички искания на майките. И заяви, че в семейството му има човек с тежка инвалидност, за когото полага грижи, „но никога няма да изкара на показ, за да постигне политическа цел“.

Междувременно в социалните мрежи започна събирането на подписи с искане за оставката на Симеонов, като до неделя вечерта бяха събрани над 5000 подписа от страната и чужбина.
 
От своя страна майките изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и до самия Симеонов, в което настояват за незабавната му оставка, и за край на овластения цинизъм и омраза от лица, заемащи висши ръководни постове.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама