Мъжът, убил жена си с чук, остава зад решетките

19:10, 22 окт 18 25 1335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

72-годишният Манол М., който уби с чук съпругата си Яна в бургаския квартал Сарафово, остава зад решетките. По искане на окръжната прокуратура съдът му наложи "задържане под стража" - най-строгата мярка за неотклонение.

Заседанието се гледа при закрити врата, а журналисти не бяха допуснати, пише ''24 часа''. Манол М. е обвинен в това, че на 19 октомври, т.г. умишлено умъртвил своята съпруга, нанасяйки множество удари с чук в главата, довели до тежка черепно-мозъчна травма. Според държавното обвинение убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

На лице е обосновано предположение за това, че Манол М. е извършил престъплението, в което е обвинен. Той може да се укрие или да извърши ново престъпление, ако е с по-лека мярка, смята прокуратурата. Определението на Бургаския окръжен съд може да бъде обжалвано пред апелативни магистрати.

Веднага след жестокото убийство стана ясно, че извършителят страда от психично заболяване и шест пъти се е лекувал в специализирана болница. Последно е бил на лечение в Центъра за психично здраве през 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама