МВР: Повече катастрофи по пътя край Своге след ремонта

19:20, 22 окт 18 25 1306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Катастрофите в Своге са повече след ремонта на пътя, отколкото преди него. Това заяви началникът на „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“ Росен Рапчев по време на работна среща, свикана от омбудсмана Мая Манолова във връзка с подписката на повече от 100 граждани от града. Те настояват за гаранции за безопасността на отсечката Нови Искър-Ребърково, където на 25 август при катастрофа с автобус загинаха 20 души.

МВР повече от година преди инцидента е уведомило компетентните органи, посочи зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.

С инж. Михаил Рашков от Агенция „Пътна инфраструктура“ и зам.-кмета на своге Валентин Михайлов възникна гореща дискусия, а омбудсманът предложи нова среща, предаде Дарик.

МВР е засилило контрола върху спазването на ограниченията на скоростта по пътя, минаващ през Своге, тъй като данните на пътната агенция показват, че те често се превишават, каза Росен Рапчев. Ще се направят и предписания за изграждане на повдигнати пешеходни пътеки.

Да бъде сменена мантинелата на мястото на катастрофата, да се поставят обезопасителни мрежи срещу падащи камъни, да се подобри отводняването, да се почистят храстите и тревите, които затрудняват видимостта, да се изградят пешеходни мостове. Това са част от исканията на жителите на Своге, насочени към представителя на АПИ инж. Михаил Рашков, който е бивш кмет на града. Въпросите обаче се оказаха повече от отговорите и диалогът се превърна в разгорещена дискусия. Рашков обясни, че пътят е почистен.

Възникна и спор за това за коя част от пътя отговоря АПИ и за коя община Своге. Оказа се, че мантинелата в участъка на катастрофата не може да бъде сменена без разрешение на следствените органи, при което Мая Манолова се ангажира да отправи официално запитване до следствието. Голяма част от отговорите пък ще станат ясни след приключването на пътния одит, затова омубдсманът предложи нова среща.

Пътят Своге-София попадна във фокуса на общественото внимание, след като на 25 август при катастрофа с автобус загинаха 20 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама