Звезден рожденик: Емилия Кларк

09:20, 23 окт 18 / Любопитно 25 1117 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува актрисата Емилия Кларк и навършва 32 години!

Емилия Кларк е английска театрална и филмова актриса, номинирана за „Сатурн“, „Сателит“, две награди „Еми“ и три награди на „Гилдията на киноактьорите“.

Емилия Кларк е родена на 26 октомври 1986 г. в Лондон, Англия, но израства в Бъркшър. Баща ѝ е звукорежисьор в театъра, майка ѝ е бизнес дама, а нейният по-малък брат учи политика. Интересът на Кларк към театъра започва още когато е едва на 3-годишна възраст, след като гледа мюзикъла „Boat Show“, по който баща ѝ работи по това време. През 2009 г. завършва британската драматична школа „Drama Centre“ в Лондон.

През септември 2012 г. Кларк съобщава за връзката си с актьора Сет Макфарлън. На 20 март 2013 г. в медиите е съобщено, че тя и Макфарлън са се разделили.

Тя е известна с ролята си на Денерис Таргариен във фентъзи поредицата на HBO – „Игра на тронове“ и Сара Конър във филма „Терминатор: Генисис“.

През 2013 г. заема 4-то място в годишната класация на независимата критика „Топ 100 на най-красивите лица“ и 15-то място в класацията „Най-желаните жени“ на специализирания мъжки интернет портал „AskMen“.

През 2014 г. заема 1-во място в класацията „Най-желаните жени“ на „AskMen“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама