Почина Джилберто Бенетон

09:30, 23 окт 18 / Свят 25 987 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Джилберто Бенетон, един от основателите на прочутата едноименна модна марка, почина на 77-годишна възраст.

"Джилберто Бенетон е починал в понеделник в дома си в Тревизо след заболяване", се казва в изявление на компанията Бенетон. В последните му мигове до него са били съпругата му Лала, дъщерите му Барбара и Сабрина и зет му Ермано.

Според италианската преса здравето му се е влошило след смъртта на по-малкия му брат Карло през юли тази година. Допълнителен удар върху него беше и срутването на моста "Моранди" край Генуа в средата на август. Именно Джилберто Бенетон беше представителят на фамилията в УС на компанията "Атлантия", концесионер на срутилия се мост.

След смъртта му компанията "Бенетон" ще бъде оглавена от другите двама основатели - Джулиана и Лучано.

Джилберто заедно с братята си Карло и Лучано и сестра им Джулиана основават едноименното предприятие Бенетон през 1965 г. в Понцано Венето, село в североизточната част на Италия.

Джилберто Бенетон беше и вицепрезидент на компанията "Аутогрил" за заведения за бързо хранене край пътните артерии в страната. Основен акционер в компанията е кланът Бенетон, който държи 50,1 процента от акциите. Той бе и в административните съвети на групите "Бенетон", "Атлантия", "Медиобанка", "Пирели" и "Алианц".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама