ФИФА ще разгледа създаването на два нови световни турнира

18:50, 23 окт 18 / Спорт 25 1337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръководството на Световната футболна федерация ще обсъди в петък идеята за два нови глобални турнира по егидата на организацията.

По време на срещата на Борда на директорите в Кигали, Руанда, ще бъде обсъдена идеята на президента на ФИФА Джани Инфантино за създаване на минисветовно първенство, както и за разрастването на Световното клубно първенство.

Според Инфантино ФИФА ще може да осигури 25 милиарда долара за двата турнира за период от 12 години, започвайки от 2021 година. Към момента обаче идеята за тези два турнира среща сериозен отпор от водещите тимове в Европа и от президента на УЕФА Александър Чеферин.

Минисветовното първенство ще трябва да се провежда на всеки две години и да събира 8 водещи нации, като бъде своеобразен завършек на идеята за Лига на нациите във всеки континент. Този турнир Инфантино предвижда да бъде през октомври или ноември. Заради него ФИФА предвижда отпадането на Купата на конфедерациите.

Ако предложението на президента на ФИФА бъде прието, Световното клубно първенство ще се провежда веднъж на всеки 4 години, а в него ще участват 24 отбора, а не 7, както е в момента.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама