Отхвърлиха искането на БСП за изслушване на Валери Симеонов в НС

10:00, 24 окт 18 / Политика 25 531 Topnovini
1

Парламентът отхвърли искане на БСП за изслушване на вицепремиера Валери Симеонов относно изказването му по отношение на протестиращите майки на деца с увреждания.

Валери Жаблянов от левицата заяви, че в Конституцията е записано, че семейството и децата са под закрила на държавата, а в редица международни документи майчинството е провъзгласено за основна ценност.

"Независимо от контекста на изказването, подредбата на думите и запетайките, цялото българско общество остана с горчивото впечатление, че Симеонов намери необходимо от поста, който заема, да квалифицира майчинството като инструмент за изнудване на държавата", заяви Жаблянов, цитиран от БТА. "Скандалът е нечуван и настояваме Симеонов да пристигне в залата и да даде обяснение", допълни той.

Борис Ячев от "Обединените патриоти" направи обратно предложение с мотива, че в петък ще бъдат разгледани два социални законопроекта, които ще решат проблемите на хората с увреждания.

Йордан Цонев от ДПС също заяви, че не желае изслушване на вицепремиера в парламента. "Когато законодателната власт прави искане за изслушване на човек от изпълнителната власт, това става в ситуации с кризи в политики, но когато става въпрос за липса на морал и цинизъм на един човек, няма какво този човек да бъде слушан тука", подчерта Цонев.

"Групата на ДПС е категорично против този човек да идва тук и да ни каже какво е искал да каже", посочи депутатът. "Това, което искал да каже, е срам и позор за цялата страна", коментира Цонев. "Ако приемете това изслушване, ДПС няма да остане в залата и няма да унижаваме избирателите си да слушаме един циник", каза още той.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани