Падна рекордният джакпот от 1,6 млрд. долара в САЩ

11:40, 24 окт 18 / Свят 25 1705 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Треската за огромна лотарийна печалба, която обхвана САЩ през последните седмици, най-сетне даде резултат, като поне един лотариен билет е успял да уцели всичките шест числа от играта "Мега милиони" във вторник вечерта, чийто джакпот достигна рекордните в историята 1,6 млрд. долара, съобщава агенция MarketWatch, цитирана от БНР.

Печелившите числа са 5, 28, 62, 65, 70 и т.нар. "Мега топка" с число 5.

От организаторите на лотарията съобщиха, че в поне един билет, закупен в Южна Каролина съвпадат и шестте изтеглени числа, след като отделните американски щати започнаха да отчитат резултатите.

Джакпотът нарастваше непрекъснато от месец юли насам, когато беше спечелен и последния джакпот на стойност 543 милиона долара милиона от служители на офис в Калифорния. Натрупаният до вторник вечерта джакпот от 1,6 млрд. долара е рекорден в историята на тази лотарийна игра, надвишавайки значително предишната най-голяма сума от 656 млн. долара, спечелена от три билета на 30-ти март 2012-а година.

Трябва да се има предвид, че самият джакпот от 1,6 млрд. долара е само една прогнозна сума за онези печеливши, които предпочетат да получат сумата в годишни вноски за срок от 30 години. Ако обаче късметлиите предпочетат да вземат незабавно цялата печалба в брой, те ще получат общо 913 млн. долара.

Удареният снощи джакпот надвиши с малко и рекордната печалба в лотарийни игри в САЩ от 1,586 млрд. долара, спечелена от лотария „Пауърбол“ на 13-ти януари 2016-а година.

Междувременно джакпотът на играта "Пауърбол" достигна приблизително 620 милиона долара, след като и при тегленето на печелившите числа в събота нямаше победител. Следващото теглене ще се проведе късно тази вечер (сряда, 24-ти октомври).

Трябва да се има предвид, че шансовете за спечелване на джакпота "Мега милиони" се оценява на 1 на почти 303 милиона, а тези за играта "Пауърбол" - на 1 на 292 милиона. Любопитно е да се отбележи, че е по-вероятно да умрете или да убиете някого, докато шофирате две мили, за да си закупите билет за едва от двете лотарийни игри, или да бъде нападнат от акула.

Поставено по друг начин, дори ако всеки възрастен американци си закупи само един билет, при това всичките билети са с различни номера, има все още голям вероятност от около 7% да няма победил при тегленето на печелившите числа, което да доведе до нарастване на джакпота.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама