Младоженци дариха пари от сватбата си на детско отделение в Бургас

17:30, 24 окт 18 25 1100 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младоженци отказаха цветя на сватбата си, вместо това направиха дарение за детското отделение в болницата в Бургас. Вместо на сватбено пътешествие, на третия ден след тържеството те посетиха болницата.

В Първо детско отделение на бургаската болница се намира интензивният сектор на детското отделение, като там има настанени и съвсем малки деца.

Инициативата за дарението дошла месеци преди сватбата на Виктория и Живко Жекови.

„Ние двамата взехме решение, че не е необходимо да получаваме цветя, защото както неведнъж сме споменавали, цветята са хубави, но след три дни те увяхват. Доста време се чудехме къде да насочим нашата благотворителна кауза и решихме да бъде на място където ние ще може да помогнем не на едно, а на много деца”, разказаха младоженците пред bTV.

Как реагирали гостите? „Всеки реагира добре, защото те също са запознати, че с цветята на третия ден вече ги няма, а то ти трябва цяла стая за тези цветя да ги съхраняваш три дни и след това увяхват и просто абсолютно нищо не се случва, а когато се дари за някаква благотворителна кампания парите както се казва могат да помогнат на много деца”.

„Аз искам от сърце да им благодаря от името на целия екип за този изключително благороден жест и съм трогнат наистина. Имахме нужда от закупуването на нова климатична инсталация за интензивния сектор, тъй като тук лежат много тежко болни деца и топлинният комфорт е една голяма част от интензивното лечение”, каза шефът на детското отделение д-р Борис Ангелов.

Надеждата му е и други млади семейства да последват примера на Жекови. Около 2000 деца на година минават през интензивния сектор, за него вече е осигурено цялото нужно оборудване, но и началникът му признава, че битовите условия за пациентите биха могли да бъдат и по-добри.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама