Видински ученици се отличиха на конкурс за таланти

19:30, 24 окт 18 25 1322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици от видинското училище "Св. Св. Кирил и Методий" заеха призови местна на Националния конкурс за млади таланти "Изкуството като мечта и мечтите в изкуството" в Благоевград. Шест първи, три втори, две трета награда и 20 дипломи за участие донесоха талантливите певци, танцьори и художници от училището. Директорът Бисерка Каменова ги поздрави за успеха им:

"Много съм горда като директор на Средно училище "Свети Свети Кирил и Методий", че вие се представихте достойно на единадесетия Национален студентски фестивал на изкуствата 2018 година, участвахте в този конкурс "Изкуството като мечта и мечтите в изкуството". 20 ученици, 20 дипломи и отделно награди, които спечелихте и ние, вашите преподаватели, сме горди за това достойно участие."

Преподавателят по музика и народно пеене Живка Сливенова също сподели радостта си от постигнатия успех:

"Щастлива съм от представянето на трите състава- хореография, музика и изобразително изкуство, защото ние спечелихме. Хореография- първо място, музика, раздел "Народно пеене"- две първи награди..."

С два танца се представиха танцьорите от училището, обясни преподавателят по хореография Мадлен Радулова:

"Танците, които представихме са два от нашата област, Северняшка. Първият танц е авторски, казва се "Задявка". Правили сме го с моята колежка Николина Василева. Децата пожелаха да танцуват един много сложен танц, който е в репертоара на Ансамбъл "Дунав". Авторът на хореографията е Георги Хинов, музика- Генчо Генчев, лека му пръст."

Предимно живописни творби представиха в конкурса младите художници от училището по изкуствата във Видин, обясни пред БНР преподавателят Васил Велков:

"Имахме много кратко време, за близо месец от началото на учебната година трябваше да подготвим нещата. Участвахме с 14 творби, предимно живопис."

Един от лауреатите в конкурса е дванадесетокласникът Горан Младенов. Той се завърна с първа награда в категорията "Народно пеене".

"Представих се с две от най-известните песни на Кайчо Каменов "Татова булка Грозданка" и "Викнала Гана, писнала". Конкуренцията беше голяма", посочи ученикът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама