Видински ученици се отличиха на конкурс за таланти

19:30, 24 окт 18 / Общество 25 530 Topnovini

Ученици от видинското училище "Св. Св. Кирил и Методий" заеха призови местна на Националния конкурс за млади таланти "Изкуството като мечта и мечтите в изкуството" в Благоевград. Шест първи, три втори, две трета награда и 20 дипломи за участие донесоха талантливите певци, танцьори и художници от училището. Директорът Бисерка Каменова ги поздрави за успеха им:

"Много съм горда като директор на Средно училище "Свети Свети Кирил и Методий", че вие се представихте достойно на единадесетия Национален студентски фестивал на изкуствата 2018 година, участвахте в този конкурс "Изкуството като мечта и мечтите в изкуството". 20 ученици, 20 дипломи и отделно награди, които спечелихте и ние, вашите преподаватели, сме горди за това достойно участие."

Преподавателят по музика и народно пеене Живка Сливенова също сподели радостта си от постигнатия успех:

"Щастлива съм от представянето на трите състава- хореография, музика и изобразително изкуство, защото ние спечелихме. Хореография- първо място, музика, раздел "Народно пеене"- две първи награди..."

С два танца се представиха танцьорите от училището, обясни преподавателят по хореография Мадлен Радулова:

"Танците, които представихме са два от нашата област, Северняшка. Първият танц е авторски, казва се "Задявка". Правили сме го с моята колежка Николина Василева. Децата пожелаха да танцуват един много сложен танц, който е в репертоара на Ансамбъл "Дунав". Авторът на хореографията е Георги Хинов, музика- Генчо Генчев, лека му пръст."

Предимно живописни творби представиха в конкурса младите художници от училището по изкуствата във Видин, обясни пред БНР преподавателят Васил Велков:

"Имахме много кратко време, за близо месец от началото на учебната година трябваше да подготвим нещата. Участвахме с 14 творби, предимно живопис."

Един от лауреатите в конкурса е дванадесетокласникът Горан Младенов. Той се завърна с първа награда в категорията "Народно пеене".

"Представих се с две от най-известните песни на Кайчо Каменов "Татова булка Грозданка" и "Викнала Гана, писнала". Конкуренцията беше голяма", посочи ученикът.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Ще сте дисциплинирани ли ако облекчат мерките срещу COVID-19?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 81 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.