Съдът не отстрани от длъжност зам.-министъра на транспорта Ангел Попов

18:15, 24 окт 18 / Политика 25 1660 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийският районен съд остави без уважение искането за отстраняване от длъжност на зам.- министър на транспорта Ангел Попов, предаде БГНЕС.

През септември тази година Софийска градска прокуратура внесе в Районен съд - София искане за отстраняване от длъжност. Спрямо Ангел Попов на 29 март 2018 г. е внесен обвинителен акт за извършена от него измама.

В хода на досъдебното производство е установено, че на неустановена дата през месец август 2012 г. в град София, с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 8000 евро Попов е възбудил у собственик на транспортна фирма заблуждение, че срещу тази сума служители от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ще му уредят управляваната от него фирма да получи допълнително четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни. ЕКМТ/СЕМТ представляват разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорт.

Днес се проведе разпоредителното заседание по делото и съдът го насрочи за разглеждане на 18 януари. Тогава се очаква и процесът да започне по същество. Пред медиите самият Ангел Попов беше категоричен, че не е виновен.

Определението на Районния съд, с което остави без уважение искането за отстраняване на зам.-министъра може да бъде обжалвано пред по-горната инстанция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама