Недоволство в НС Валери Симеонов да оглави Съвета за интеграция на хората с увреждания

14:00, 25 окт 18 / Политика 25 1629 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възможността вицепремиерът Валери Симеонов да оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания предизвика недоволство в парламента, макар вчера в Комисията по социална политика промените в Закона за хората с увреждания, с който се въвежда тази опция, да бяха приети без спорове.

Идеята вицепремиер, а не социалният министър, да застане начело на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания в конкретната ситуация не е удачно решение. Около това мнение се обединиха и опозиция, и управляващи, предаде БНР.

Председателят на Социалната комисия Хасан Адемов от ДПС се закани да внесе поправка. „При ситуацията, в която се намираме в момента, това предложение е скандално. Между първо и второ четене ще предложим министъра на труда и социалната политика да оглави този Национален съвет за интеграция на хората с увреждания“, каза Адемов.

Управляващите от ГЕРБ са готови да приемат предложението. Светлана Ангелова каза: „След вчерашната ситуация е ясно, че има напрежение. Смятам, че няма никаква драма. След консултации, след обсъждане, може да претърпи промени този текст“.

Според Антон Кутев от БСП проблемът е в Симеонов: „На мен не ми изглежда лош самият закон. Идеята да се качи нивото е добра, проблемът е, че вицепремиерът в този случай е нелепо избран“.

Патриотите са склонни да приемат промяната. Явор Нотев дори очаква Симеонов сам да се оттегли: „В ситуацията подобно предложение съдържа известна провокация към общественото настроение. Не ми се струва удачно да се приема такъв риск - както от вносителите на подобно предложение, така и като личен избор на г-н Симеонов“.

Законът за хората с увреждания е първа точка в дневния ред на депутатите утре.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама