11 са жертвите на стрелбата в синагога в Питсбърг

10:05, 28 окт 18 / Свят 25 1407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прокуратурата на Пенсилвания повдигна обвинения срещу 46-годишния Робърт Бауърс, който е бил задържан във връзка с атака срещу синагогата в Питсбърг, съобщи CNN.
Бауърс е убил 11 души при нападението.

Останалата част от обвинителния акт се отнася до нанасяне на трамви на служителите по сигурността и използването на огнестрелни оръжия.

Представител на ФБР в разследването каза на пресконференцията, че при атаката стрелецът е носел автомат и три пистолета. Нямало данни той да е познат на властите преди трагедията в синагогата.

Стрелецът откри огън в събота, в препълнена синагога в Питсбърг. Бауърс е убил 11 души и е ранил още шест, включително четирима полицаи. Нападателят е ранен при престрелка с полицията и е хоспитализиран. Министерството на правосъдието на САЩ възнамерява да повдигне обвинения срещу Бауърс за престъпления на религиозна основа, както и други наказателни обвинения, по които може да бъде осъден на смърт.

Президентът нарече нападението "отвратителен акт на масово убийство", каза, че страната и светът са потресени и обзети от скръб, и призова сънародниците си към единство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама