Откриха изложба на италианския художник Стефано Пизано в Галерия Сердика

18:57, 28 окт 18 / Култура 25 1934 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Успешно откриване на първата за сезона изложба в Галерия Сердика на италианския художник Стефано Пизано.Изложбата ще продължи до 25-ти ноември.

Специални гости на откриването бяха Елен Герджиков, председател на Столичен Общински съвет, Диди Димитрова, директор на Дирекция “Икономика и стопанска дейност” на СО, Биляна Генова, директор на Дирекция "Култура" на СО, Драгомир Емилов Димитров, изпълнителен директор на Пазари Възраждане ЕАД , Луиджина Педди, директор на Италианския културен институт и авторът Стефано Пизано.

Стефано Пизано е сравнително непознат на столичната публика чуждестранен автор. Италианският художник е изключително активен. Факт, засвидетелстван в творческата му биография. Авторът е високо ценен в международните художествени среди. Доказателство за това твърдение е, не само успехът, с който се увенчава всеки негов реализиран проект, но и положителната оценка на утвърдени художествени критици. Основното средство за създаване  на творческа концепция и водещ мотив в произведенията на Стефано Пизано, е провокацията на зрителя.

Проектът  „Peli“ е реализиран с темперни бои и графит върху хартия. Мотото на този цикъл от творби насочва зрителя към търсената идейна и съдържателна особеност – стремежът на автора да провокира, използвайки визуалния образ. Ивиците, нанесени върху  изобразителното поле, напомнят неспокойни косми - идея, която авторът умишлено желае да внуши. Тоновете, с които Стефано Пизано изгражда тази серия са изключително експресивни и контрастиращи.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама