Японската принцеса Аяко се омъжи

13:20, 29 окт 18 / Любопитно 25 441 Topnovini

Японската принцеса Аяко се омъжи за човек с неблагородническо потекло на церемония, изпълнена с ритуали, в токийския храм Мейджи, съобщиха световните агенции.

Сватбата се състоя в една от постройките с форма на пагода в комплекса на храма. Церемонията включваше размяна на халки и споделяне на чаша със саке. Двата ритуала са рутинни за сватбите в шинтоистки стил.

Аяко е на 28 години. Тя е дъщеря на братовчед на императора. Нейният избраник е на 32 години. Той работи в голямата компания за доставки по море "Нипон Юсен".

За сватбата Аяко беше с прическа от ерата хеян. Тя дойде на церемонията в традиционна рокля с червени и зелени щампи. Младоженецът беше с фрак, съобщават от БТА.

Жените, които се омъжват за членове на императорското семейство, стават също негови членове, но жените, които се омъжват за обикновени японци, както е в случая с Аяко, трябва да напуснат знатната фамилия.

Аяко се сбогува символично с император Акихито миналата седмица. Най-голямата му дъщеря ще се омъжи за обикновен японец през 2020 г. и също ще изгуби титлата си.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Ще сте дисциплинирани ли ако облекчат мерките срещу COVID-19?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 85 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.