Иво Прокопиев: Съдя България в Страсбург

09:30, 29 окт 18 25 992 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обърнал съм се към Съда по правата на човека заради действията на Комисията за отнемане на имуществото, съобщи Иво Прокопиев пред bTV. Делото е преминало етапа за допустимост и ще се гледа, каза той.

Прокурорската проверка за сделката с „Каолин“, която беше огласена миналата седмица не е включена в иска му, защото е нова, обясни той.

По думите му обвинението срещу него за пране на пари е нелепо и никога няма да го внесат в съд.

„Виждате какво се случва с обвинението за EVN – четири пъти съдът го връща, защото не може да разбере каква е причинноследствената връзка между това, което се твърди от прокуратурата и хората, които са обвинени”, посочи като пример Прокопиев.

По думите му е много важно мътната вода в приватизацията да се отдели от чистата. Според Прокопиев  „Каолин” е обратното на това, което се случва в „Полимери”.

„Каолин“ е работещо предприятие, собственост в момента на световно известна фирма и от едно фалирало навремето предприятие сега е в основата на цял керамичен клъстер с много преки и косвени ефекти върху икономиката”, заяви той.

Прокопиев смята, че огласяването на повдигането на обвинението на прокуратурата е направено нарочно сега, като конкретна причина е последният брой на издавания от него вестник „Капитал“ с материали за т.нар. „дупка на Гергов“ във Варна и други.

„Съвпадението с акциите срещу Баневи са нарочно търсен ефект – да съберат двата сюжета заедно. Това което излиза над чертата обаче е тоталната, груба и незаконна атака срещу всички независими медии в България. Това което се случва на мен не е прецедент, има преследвания срещу издателите на вестник „Сега” и „Клуб Z”. Нека за тези разследвания, свързани с медиите да бъде провлечен международен прокурор или поне международни наблюдатели”, призова Иво Прокопиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама