Загиналият моряк и негов колега заварявали на труднодостъпно място

10:30, 29 окт 18 25 1209 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

“При възложени работи по заваряване на труднодостъпно място на кораба са влезли двама души. Имало е и трети човек, който е стоял навън. Възникнало е запалване по неизяснени до момента причини“, заяви окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров пред Нова телевизия.

Той допълни, че още не е направен оглед на местопроизшествието, тъй като това би било твърде опасно за лицата, които биха го извършили.

“Извършват се периодични замервания на нивата на газовете в трюма и при първа възможност ще извършим съответния оглед на кораба“, каза още прокурорът.

Той допълни, че раненият моряк все още не е разпитан заради здравословното му състояние.

По случая е образувано досъдебно производство.

Член на екипажа на кораба "Българка" загина при ремонт на плавателния съд във Варна. Инцидентът е станал в неделя сутринта. Пострадал е и още един моряк, който е настанен във Военноморската болница във Варна. Той е с тежки изгаряния. Плавателният съд е бил под малтийски флаг до 19-ти октомври, когато е излязъл  в ремонт. 

През тази година имаше и друг случай на загинал моряк. Плавателният съд отново е бил собственост на Български морски флот. На  борда на кораба “Героите на Севастопол“ един моряк загина в каютата си заради пожар.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама