Бивша шефка: Не съм чувала за корупция в агенцията за българите в чужбина

10:15, 30 окт 18 25 1093 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Не знам за корупция в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ). Не съм чувала за корупция, а оплаквания от граждани, че дълго време чакат за издаване на удостоверения за български произход". Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия бившата председателка на институцията Райна Манджукова във връзка с арестите за подкупи на настоящия шеф Петър Харалампиев и други 20 души, замесени в схемата.

Манджукова е оглавявала агенцията от 2009 до 2010 г. Работи там от създаването й през 1993 г. „От 2000 г. ДАБЧ издава удостоверение за български произход“, каза тя. И припомни, че по нейно време прокуратурата е повдигнала обвинения за подкупи за издаване на фалшиви удостоверения на главния ни секретар на агенцията Стефан Николов и на Стефан Христов - директор на дирекция „Миграция“.

„Заради националната сигурност този въпрос не трябва да се решава със спецакции, а с критерии, по които се издават удостоверения за български произход“, посочи Манджукова.

Запознала се с Петър Харалампиев, когато през м.г. станал шеф на ДАБЧ. Работили заедно по инициативи на вицепремиера Валери Симеонов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама