Отпуснаха още 20 000 лева за малки инициативи в Монтана

13:10, 30 окт 18 25 1160 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шест проекта за общо 20 000 лева ще бъдат финансирани във втората сесия на фонда за малки инициативи на община Монтана, обяви кметът Златко Живков.

Със средствата ще бъде направено детско футболно игрище в село Вирове, ще се ремонтира футболна площадка в кв. „Огоста” в Монтана, ще се създаде клуб на самодееца в село Долно Белотинци, ще се изгради детска площадка в село Долна Вереница, ще се оборудва компютърна зала в читалището на село Долна Рикса и ще се ушият народни носии за формация на общинския младежки дом в Монтана.

Фондът беше създаден в края на миналата година по инициатива на сдружение „Агора” с подкрепата на фондация „Америка за България”. Целта е да се подпомагат малки общности с идеи за местно развитие в областта на културата, образованието, социалното развитие, информацията. Платформата е насочена към проекти на самодейни читалищни състави и към малки граждански групи. Фондът се администрира от „Агенцията за регионално развитие и бизнесцентър 2000” – Монтана, а бюджетът му се осигурява от общината /22 000 лева/ и сдружение „Агора” / 16 000 лева/

В първия етап от началото на тази година бяха финансирани 6 проекта на обща стойност 18 хиляди лева. Те са на читалищата в Славотин, в Монтана, във Винище, в Стубел и в кв. Мала Кутловица. Одобрен е и проект на неформална гражданска група „Жеравица”. Три от проектите са за закупуване на нови носии, по един - за изграждане на детска площадка, открита сцена и създаване на младежки клуб.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама