344 тома художествена литература получи градската библиотека в Гълъбово

18:40, 30 окт 18 / Култура и наука 25 1066 Topnovini

В Седмицата на четенето и в очакване на Деня на народните будители, библиотеката при Дом на културата „Енергетик“ в гр. Гълъбово получи подарък от „КонтурГлобал Марица Изток 3“. 230 нови книги вече са на разположение в града на енергетиците – както на български, така и и английски език - дарени като част от програмата на компанията за корпоративна социална отговорност „Сила за прогрес“.

Модерни заглавия привличат тийнейджърите, редом с любими на малки и големи класики - Хари Потър дели славата си с героите от Игрите на глада, вечната Пипи се е настанила до младия Дръндьо, Серафина и Алеа Аквариус очакват новите си приятели заедно със Софийските магьосници и Камен и пиратите от 5-г клас.

Служителите на компанията също бяха съпричастни в желанието си да дадат на децата и младежите на Гълъбово достъп до вълшебния свят на книгите и събраха и дариха още 114 тома в подкрепа на библиотеката.  

Новите книги бяха приети г-жа Сокерова, директор на Дома на културата „Енергетик“, която връчи специална благодарствена грамота на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ от името на културната институция и всички читатели, които ще имат възможност да се насладят на новия библиотечен фонд.

Г-жа Невена Димитрова, специалист „Комуникации и КСО“ в „КонтурГлобал Марица Изток 3“, сподели, че служителите на компанията с удоволствие са участвали в кампания, подкрепяйки каузата и с индивидуални дарения.

Специални гости на събитието бяха г-н Иван Гешев, носител на приза „Читател на годината“, г-н Ангел Андонов, най-възрастният читател, както и четиригодишната Вяра Петкова – най-младият редовен посетител на библиотеката. Малката Вяра с интерес запрелиства новите книжки и сподели, че няма търпение с мама да започнат да четат от тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!