Бъдеща абитуриентка оглави за ден ДГС Горна Оряховица

09:36, 31 окт 18 / Общество 25 850 Topnovini
1
2

Дванадесетокласничката Цветияна Петрова от ПГЛПИ „Атанас Буров” в Горна Оряховица оглави за ден Държавно горско стопанство „Горна Оряховица”, в рамките на инициативата „Мениджър за един ден” на Фондация „Джуниър Ачийвмънт България”.
На 30 октомври директорът на стопанството инж. Мирена Татарджийска посрещна Цветияна и я запозна с работата на ръководителя и с това как преминава един обичаен ден на директора на ДГС. След решаване на административните въпроси, двете посетиха горския разсадник, в близост до с. Джулюница, където Цветияна се запозна с разсадниковото производство на стопанството.
Цветияна бе силно впечатлена от разсадника, от произведените в него семенищни фиданки от цер, благун, контейнерните фиданки от черен бор, от богатото разнообразие на декоративни видове, отглеждани в новата декоративна школа на стопанството и готови за продажба. Инж. Мирена Татарджийска показа на младия мениджър новите въведения в разсадниковото производство, като поливната система за капково напояване на декоративната школа, дъждовалната поливна инсталация за контейнерното поле и скоро закупения малогабаритен трактор за обработка на междуредията в декоративния сектор.
Бъдещата абитуриентка Цветияна вече е избрала своя професионален път и след завършване на средното си образование ще кандидатства в Лесотехническия университет в София, в специалност „Ландшафтна архитектура”. На финала на срещата ръководството и екипът на ДГС Горна Оряховица са пожелали успех на момичето.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани