БСП: Няма да се регистрираме в парламента, докато не получим оставката на Симеонов

11:10, 31 окт 18 / Политика 25 1256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

“Няма да се регистрираме в Народното събрание докато не получим оставката на Валери Симеонов”, заяви в кулоарите на парламента народният представител от „БСП за България“ Крум Зарков.

„Майките на деца с увреждания още са навън. Тази палатка ни напомня, че не сме свършили работата си. Единственото, което се случи за последните месеци е, че те добавиха още едно свое искане – оставката на Валери Симеонов. Ние се солидаризираме с това искане“, категоричен беше Зарков, цитиран от БГНЕС.

„Още повече, че той отговаря и за Държавната агенция за българите в чужбина, където избухва поредният за това управляващо мнозинство корупционен скандал и е време той да отстъпи поста си“, допълни още той.

Зарков поясни, че днешното решение на БСП да не се регистрират в пленарна зала, заради което заседанието на парламента започна с час закъснение, не е съгласувано с колегите им ДПС, които направиха същото. „Това е решение, което взехме на парламентарна група снощи. Ние няма да се регистрираме в началото на нито едно пленарно заседание, докато Валери Симеонов не си подаде оставката“, поясни той.

От БСП настояват още за задълбочено разследване на корупционната схема в ДАБЧ, но не само на конкретните заподозрени, но и на всички техни политически връзки и евентуални покровителства. „Спрямо това разследване ще заемем нашите позиции“, допълни още народният представител.

“Загубихме един час, но питайте защо. Защото тези, които настояват да се приемат бързо закони, включително и за поетия ангажимент към протестиращите майки, защото всичко това влиза в един график, загубиха един час на парламента”. Така народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков коментира започналото с час закъснение пленарно заседание заради първоначална липса на кворум.

Депутатите започнаха работа с кворум на ръба от 121 души в зала, след като ДПС и „БСП за България“ не се регистрираха. Народният представител, който се регистрира последен и на практика осигури кворума за начало на заседанието, се оказа бившият соцдепутат Спас Панчев, който в момента е независим.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама