Кремъл: Още не е договорена среща между Путин и Ким Чен Ун

16:35, 31 окт 18 / Свят 25 1048 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работи се по въпроса за посещение на севернокорейския лидер в Русия, но "още няма конкретни договорености" Ким Чен Ун да разговаря с руския президент Владимир Путин във Владивосток. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, пише ТАСС, цитирана от БТА.

Песков коментира съобщения, че двамата лидери може да преговарят във Владивосток, където Путин би могъл да се отбие на връщане от Източноазиатската среща на върха през ноември в Сингапур.

"Владимир Путин най-вероятно не ще може да участва в международната конференция на високо равнище за Либия в Палермо на 12-ти и 13-ти ноември. Руската федерация ще бъде представена там "на достойно ниво", съобщи прессекретарят на държавния глава.

В Либия има две правителства - на националното единство, базирано в Триполи и създадено с подкрепата на ООН, което е признато от международната общност, а също така конкурентен орган в източната част на страната, подкрепян от парламент и войски, командвани от маршал Хафтар. До момента опитите на страните за окончателно уреждане чрез политическо споразумение не са довели до резултат.

Руско-кубинското сътрудничество във военнотехническата сфера ще бъде обсъдено на 2 ноември, когато са насрочени преговори между Владимир Путин и кубинския президент Мигел Диас-Канел. Темата "ще присъства активно в дневния ред" и по време на предстоящите контакти с други кубински ръководители, посочи още говорителят на Кремъл.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама