Димка Михайлова е новият шеф на Центъра за развитие на човешките ресурси

16:05, 31 окт 18 / Политика 25 1336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

“Досегашният директор на Центъра за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) Татяна Калканова днес беше освободена от длъжност и съм назначил за изпълняващ длъжността директор на ЦРЧР Димка Михайлова, която е служител от центъра”, съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, цитиран от БТА.

Във вторник Татяна Калканова обяви на брифинг, че ще подаде оставката си от 1-ви ноември, за да "изчисти името си", след като в телевизионно разследване в неделя беше изнесена информация за това какви организации са спечелили проекти по програмата "Еразъм+".

Министър Вълчев каза, че за Димка Михайлова също е имало сигнал, който е бил проверен. "Този сигнал не се потвърди - че не е отчела средства, точно във връзка с някои от констатираните нарушения вътре в центъра и имаме съмнения, че сигналът е целенасочено подаден срещу нея", заяви министър Вълчев. Той добави, че този сигнал е бил анонимен.

ЦРЧР е едно от двете звена към МОН, заедно с Фонда за научни изследвания, което е най-одитирано и най-проверявано. И това е нормално, защото това са двете звена към МОН, които се разпореждат с най-много средства и осъществяват конкурсно-проектно финансиране, обясни министър Вълчев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама