Прокурорът на Истанбул: Удушили са Кашоги с влизането му в консулството

17:55, 31 окт 18 / Свят 25 1087 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Главният прокурор на Истанбул заяви днес, че саудитският журналист Джамал Кашоги е бил удушен, веднага след като е влязъл в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври. По думите на главния прокурор Ирфан Фидан убийството на Кашоги е било предварително планирано, а след това тялото му е била разчленено и унищожено, предава БТА.

Главният прокурор на Истанбул посочи също в изявление, че не е постигнат конкретен резултат от разговорите със саудитския главен прокурор шейх Сауд ал Муаджиб, който бе на посещение в Истанбул тази седмица.

"Разговорите не доведоха до конкретен резултат въпреки всичките наши добронамерени усилия да разкрием истината", заяви истанбулският главен прокурор, цитиран от Анадолската агенция.

Шейх Сауд ал Муаджиб приключи днес тридневното си посещение в Турция и отпътува към летището в Истанбул, предаде Ройтерс.

Журналистът Джамал Кашоги, който критикуваше властите в Рияд, е бил убит при посещение в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври. Тялото му не е намерено. Според турски медии то е било разчленено от агенти, изпратени от Рияд, които са го убили в консулството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама