Прокуратурата замрази имотите на ВМРО-ДПМНЕ

14:40, 01 ное 18 / Свят 25 1149 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По искане на Специалната прокуратура в Македония, съдия от Наказателния съд взе решение, с което временно замрази имоти на политическата партия ВМРО-ДПМНЕ, сред които и двореца, който лидерът Християн Мицкоски искаше да продава или отдава под наем, съобщава БГНЕС.

"Замразени са общо 69 недвижими имоти, включително сградата, в която се намира централата на партията. Тази мярка забранява отчуждаването на конкретната собственост, както и отдаването под наем на имота. Действията са предприети в рамките на делото "Талир", с оглед на това, че има вероятност същия имот да бъде отчужден до приключване на разследването", съобщиха от специализираната прокуратура.

Разследването за "Талир" се отнася незаконното финансиране на ВМРО-ДПМНЕ в периода от 2009 г. до края на 2015 г., има съмнение за злоупотреба с 4,9 милиона евро.

В разследването са заподозрени 14 души, включително лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски. Част от разследването е изграждането на централата на партията в Скопие от строителната компания „Бетон”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама