Катя Матева: ВМРО и Каракачанов се издържат от продажбата на българско гражданство

09:20, 02 ное 18 25 1193 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Имам доказателства, че ВМРО и Красимир Каракачанов се издържат от продажбата на българско гражданство. Видяла съм връзката, всички тези неща са описани, дала съм съответните обяснения в прокуратурата", заяви Катя Матева, която е бивш дългогодишен държавен служител в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ), пред bTV.

„Имам всякакъв вид доказателства. Уведомила съм компетентните органи през 2016 г.“, каза тя и сподели, след като Каракачанов е станал силов вицепремиер срещу нея са предприети брутални действия.

"Подала съм сигнали до премиера и президента още през 2016 и 2017 г.", каза още Матева.

Тя категорично отхвърли, че нейните обвинения са лична вендета срещу лидера на ВМРО. Матева заяви, че няма политически гръб зад себе си. Тя отхвърли обвиненията, че по време на нейния период са били давани предимно българско гражданство на турци. Матева заяви, че за посоченият период българско гражданство са получили само 1200 турци и 70 000 македонци.

„Не знам какво значи антибългарска политика, след като спазвам закона. Приемам арестите и обвиненията в агенцията като нещо неминуемо“, заяви Матева.

"Внушава се, че аз еднолично съм решавала кой да получава българско гражданство. Това не е така, защото си има процедура, съществува съвет по гражданството, където освен мен има още девет души. Един глас не е решителен“, каза още тя.

Матева припомни, че всичко започва през 2013 г., когато заместник-министър Илия Ангелов сезира главния прокурор за нарушенията с даването на българско гражданство. Повод е отказът на агенцията да предостави документите, на базата на които тя предоставя на чужденците българско гражданство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама