Бебето, разнасяно голо по улиците на София, е настанено в център от семеен тип

09:55, 02 ное 18 / Общество 25 322 Topnovini
1

Бебето, разнасяно голо по улиците на София, е настанено в център от семеен тип.

Припомняме, че видео, качено във Facebook, на което се вижда как жени в нетрезво състояние разнасят полуголо бебе в студените сутрешни часове в столицата, възмути хората в социалната мрежа. Видеозаписът беше споделен близо 19 000 пъти и предизвика почти 4 000 коментара. 

„Целият екип си свърши много бързо работата. Първо полицаите пристигат много бързо и закарват детето в здравно заведение. Там се полагат необходимите грижи за бебето. От там сигналът идва при нас. Ние направихме проучване и разбрахме от колегите в дирекция социално подпомагане  „Оборище”, че това семейство е проучено съвсем наскоро, след подаден сигнал на 25-ти октомври. Разбрахме, че детето живее в „Малашевци” , в стара, порутена къща при лоши битови условия“, заяви директорът на дирекция Социално подпомагане - „Лозенец” Веселим Кожухаров, пред Нова телевизия.

Кожухаров допълни, че не е имало как тримесечното момиченце да бъде взето от родителите още на 25-ти октомври, защото първо трябва да се проучи случаят.

„Оттук нататък детето ще прекара шест месеца в центъра за настаняване от семеен тип. С майката ще направи опит да се работи. Ще се проучи има ли възможност то да бъде реинтегрирано в семейство на роднини. Ако това не стане, ще се проучи приемно семейство“, каза още директорът. 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани