Икономическа конференция събира в Разград учени от различни страни

11:10, 02 ное 18 / Икономика 25 1785 Topnovini
1

Филиалът на Русенския университет "Ангел Кънчев" в Разград е домакин на научна конференция с международно участие в областта на химичните, хранителните и биологичните технологии, съобщиха от висшето учебно заведение. 

Форумът ще се състои на 2 и 3 ноември под мотото "Нови индустрии, дигитална икономика, общество - проекции на бъдещето". Той е организиран съвместно със Съюза на учените в Разград, Регионалния академичен център на БАН, ЕИЦ - Европа Директно - Велико Търново, Дома на науката и техниката и общината. 

В конференцията ще участват учени от страната и представители на научни организации от Румъния, Молдова, Русия, Украйна, Хърватия, Македония. С голяма част от тях преподавателите от Филиала в Разград работят в общи научни проекти. 

В заседанията на конференцията ще се включат и представители на фирми от региона, работещи в областта на химичните технологии, биотехнологиите и хранителните технологии. Ще бъдат представени два пленарни и 40 секционни доклада с актуална научна и производствена тематика. Авторите на най-добрите доклади по секции ще бъдат отличени с грамота и Кристален приз. Научният форум ще бъде открит от 11.00 ч. в конферентната зала на хотел "Картуун".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли да бъде променян романът "Под игото" на Иван Вазов?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 58 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.