Григор Димитров се срина с девет места в ранглистата

11:50, 05 ное 18 / Спорт 25 1116 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров записа очакван срив от девет места в световната ранглиста. Подреждането беше обновено на 5-ти ноември, а българинът изпадна от топ 10 и вече е 19-ти в света.

Сезонът за родения в Хасково тенисист приключи, след като загуби мача си от третия кръг в Париж от Марин Чилич. Така той няма да може да защитава точките си от финалния турнир на АТР в Лондон. Причината е, че за надпреварата се класират шестимата тенисисти, спечелили най-много точки през сезона. В тази класация Димитров също е 19-ти.

След като през 2017 г. той постигна огромен скок в световното подреждане, след като триумфира на финала в Лондон, тази година Григор се представи колебливо. Той започна годината като 3-ти, а я завършва като 19-ти в света. На толкова ниска позиция в класирането той бе за последно на 3 октомври 2016 г., когато беше 20-ти.

През 2018 г. българинът не спечели титла, постигна 24 победи и регистрира 19 загуби.

На върха на класирането разместването също е факт. След като Рафаел Надал поведе през юни, днес той отстъпва мястото си на Новак Джокович. Сърбинът, който триумфира на Уимбълдъл и Откритото първенство на САЩ, се завръща като номер 1 за първи път от октомври 2016 г., като през това време лекува контузии, преживя спад във формата си и изпадна до 22-ро място в световната ранглиста.

Надал е втори, следван от Федерер, Дел Потро, Александър Зверев и Кевин Андерсън. Тези тенисисти ще играят и във финалния турнир на АТР, който започва на 11-ти ноември.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама