Помпео: Иран е най-големият спонсор на тероризма в света

13:55, 05 ное 18 / Свят 25 475 Topnovini
1

Американският държавен секретар Майк Помпео защити решението на президента Доналд Тръмп да възстанови санкциите срещу Иран, които влизат в сила днес.

Помпео защити решението на Белия дом от критиките на някои консерватори, които твърдят, че санкциите на Тръмп "не са достатъчни, за да осакатят иранската икономика".

„Санкциите, които ще бъдат възстановени, са най-строгите санкции, налагани някога на Ислямска република Иран. Тяхната цел е само една – да се нанесе удар на най-големия световен спонсор на тероризма върху способността да прави неща, като тези, които правеше през последните няколко години“, каза Помпео в интервюта за американската телевизия Fox news и CBS.

Санкциите срещу Иран бяха премахнати през 2015 г., в съответствие с международния ядрен договор със страната, но Тръмп реши през май тази година да изтегли САЩ от този договор.

В интервю за BBC Помпео твърди, че "европейските държави" вече бягат от Иран. "Много европейски компании са избягали от Иран. Стотици компании го напуснаха. Цял свят осъзнава, че тези санкции са истински, че са важни, че насърчават шанса на иранския народ да направи промени в Иран, които толкова отчаяно иска, да спре Иран да използва богатството и парите за подбуждане към тероризъм по целия свят, подчерта Помпео.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани