3D очила подобряват учебния процес в пловдивско училище

17:40, 05 ное 18 / Култура 25 1357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

3D очила за виртуална реалност подобряват учебния процес и ангажираността на децата в него в ОУ "Яне Сандански" в Пловдив. Модерните учебни помагала и иновативната организация на учебния процес бяха показани пред журналисти от кмета на Пловдив Иван Тотев и директора на иновативното основно училище Маргарита Бозова, предаде БТА.

3D очилата се използват от по-големите ученици - от 5 клас нагоре. Те работят, чрез специално приложение на телефон, който се поставя в очилата и пуснатото от учителя филмче или клип придобива виртуално измерение, обясни директорката. Тези учебни помагала са много подходящи за предмети като човек и природа, физика, биология, география, астрономия и др.

Внедряването на модерните технологии в училището е започнало с осигуряването на свободен интернет на територията на цялото училище, осигурени са проектори във всички класни стаи, закупени са и осем интерактивни дъски, както и лаптопи и таблети за всеки учител, което е важно за тяхната самоподготовка и за електронните дневници. 

Тази година община Пловдив е отделила 200 000 лева за закупуване на технически средства в училищата, с които са финансирани част от одобрените проекти, като по този начин са осигурени и допълнителни средства. Така в годишен план в пловдивските училища са разходвани общо 350 000 лева за средства, подобряващи учебния процес, каза кметът Иван Тотев.

Маргарита Бозова каза още, че в възможно през втория срок училището да премине само на електронен дневник, като в момента паралелно се водят и двата дневника.

Според кмета Иван Тотев до края на другата година всички училища в Пловдив ще бъдат включени в учебните Облачни структури.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама