Нападателят от заложническата драма в Италия се предаде сам

20:10, 05 ное 18 / Свят 25 1383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители на пощенски клон в Италия бяха държани за заложници около седем часа от мъж, който протестираше срещу неотдавнашното си осъждане на 19 години затвор за участие в престъпна група, предаде ДПА, цитиран от БТА. Франческо Амато, който в сряда е бил осъден за принадлежност към мафиотската организация, се предаде на полицията.

Тази сутрин Амато взе за заложници петима служители на пощенски клон в квартала Пиеве Модолена на град Реджо Емилия. Той освободи всички клиенти, а след това пусна и една служителка, на която й прилошало и бе откарана с линейка.

Друга заложничка каза по телефона за телевизия РАИ, че Амато бил "доста спокоен", но бил въоръжен с нож и настоявал да разговаря с вътрешния министър Марио Салвини.

Началник на карабинерите заяви за АНСА, че полицейските преговарящи убедили Амато да се предаде, като използвали факта, че той е дълбоко вярващ католик.

Амато беше един от 125 обвиняеми, осъдени миналата седмица в Реджо Емилия. Делото е било във връзка с проникването на мафиотската организация ндрангета в бизнеси в Реджо Емилия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама