Уволниха зам.-министъра на правосъдието от Великотърновския университет

17:25, 06 ное 18 / Култура и наука 25 889 Topnovini

Зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов е уволнен дисциплинарно като преподавател във Великотърновския университет. Причината за това е неизпълняване на задълженията му в учебното заведение.  

Според Проданов обаче това не е вярно. В съобщение от университета се намеква, че той е замесен в история за разпространена чрез медийни публикации информация за издадени от ВТУ незаконни свидетелства за учителска правоспособност на 170 италиански граждани.      

„Тази информация излезе сутринта. Няколко часа по-късно на сайта на университета излезе съобщение, което частично опровергава информацията на прокуратурата. В него има абзац, в който аз съм обвинен, че се опитвам да водя негативна кампания срещу учебното заведение”, каза Николай Проданов. Според него действията на ръководството на университета са подтикнати от личностни вражди и се основават на неоснователни опасения.

„Уволнението на колегата Проданов не е спонтанно. Тук става дума за сериозни неща. Той е единственият преподавател, който не си е нанесъл в системата занятията за първия семестър, а си получава заплата. Има изпитани студенти и ненанесени оценки. Освен това занятията не се изпълняват по график, ако изобщо се проведат. Този човек работи в София като заместник-министър и в Търново като преподавател. 16 часа никой няма право да работи в държавата”, заяви проф. Христо Бонджолов. Той намекна и за оказвано влияние върху държавното обвинение от страна на Проданов.

Случаят ще бъде окончателно решен пред съда. Проданов е категоричен, че ще търси своите права по съдебен ред.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 78 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.