Българско училище отпразнува половин век и издаде Алманах

19:30, 06 ное 18 / Култура и наука 25 996 Topnovini
1

Алманах с историята на IV училище “Иван Вазов” в Монтана издадоха за неговия юбилей. Учебното заведение отбеляза половин век от създаването си, разказва БНР.

На 1 септември 1968 г. отваря врати ІV основно училище „Иван Вазов” в Монтана. На 4 ноември същата година тържествено се открива и се дава неговото име. 50-годишната история е събрана в Алманах, съобщи директорката Ваня Велизарова:

"Историята на едно училище не може да се побере на страниците на една книга и въпреки всичко ние я завещаваме, защото в нея са събрани традициите на едно училище за 50 години, новаторският дух и любовта на всички учители."

Тържеството по повод юбилея се проведе в Драматичния театър. Във фоайето е подредена изложба. 546 са учениците обучавани от 40 педагози. 

Почетен плакет от името на Регионалното управление на образованието връчи началникът Трайка Трайкова:

"Нека в този тържествен момент си припомним думите на патрона на вашето училище, на народния поет Иван Вазов: "Аз работих половин век на книжовното поле, подчинявайки се на неутолимата духовна жажда да служа на истината и на красотата."

“Най-големият подарък за 50-годишния ви юбилей е цялостният ремонт на сградата на училището за над 2 милиона лева”, каза в словото си кметът на Монтана Златко Живков. Мултифункционална копирна техника получи училището от Общината.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 42 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.