НКИЗ и град Нинбо подготвят меморандум за изграждане на българо-китайска индустриална зона

17:02, 07 ное 18 25 2014 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 „Национална компания индустриални зони” и  град Нинбо, Китай ще стартират създаването на съвместна индустриална зона в България. Това беше договорено от министъра на икономиката Емил Караниколов по време на официалното му посещение в Китай и срещата му  с г-н Джън Шанджие, партиен секретар на гр. Нинбо.

В бизнес делегацията, водена от министър Караниколов, участва и изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес. Като първа стъпка, “Национална компания индустриални зони” и китайските партньори ще подготвят и подпишат меморандум, в който ще определят конкретните действия на страните по реализацията на проекта.

Министър Караниколов и Джън Шанджие обсъдиха и търговско-икономическото сътрудничество в рамките на инициативата "16+1". От 2014 г. Нинбо е домакин на ежегодното Експо за търговия и инвестиции във формат 16+1, в което Министерство на икономиката чрез ИАНМСП организира всяка година българско национално участие. Изразена бе готовност за организиране на сериозно участие от български компании и през следващата година.

За последните 10 години българският износ за Китай се е увеличил десетократно, а само през първите шест месеца на тази година нараства с 10% спрямо същия период на 2017г. и възлиза на 366.7 млн. щ.д. Това заяви министърът на икономиката при посещението си на българския щанд на Първото издание на Китайския международен панаир за вносни стоки /CIIE/, който се провежда в Шанхай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама