Проблеми с кворума отново скараха депутатите

10:15, 08 ное 18 / Политика 25 1289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нови проблеми с кворума белязаха началото на днешното заседание на Народното събрание. Парламентът заработи от втория опит, след като при първата регистрация в пленарна зала имаше само 119 народни представители, при необходим минимум от 121. След като заседанието започна от ГЕРБ упрекнаха опозицията, че отново не се регистрира, въпреки че първа точка от дневния ред на депутатите е законопроект, внесен от БСП.

„Въпреки, че внасят точка, която според тях е важна, те не се регистрират и целят да провалят заседанието, което би трябвало да разгледа техния законопроект. Това вече ми се струва леко неадекватно поведение от страна на БСП. Когато внасяте точка, поне се регистрирайте. За да покажете, че имате ангажимент към собствения си закон“, призова Тома Биков депутатите от опозицията.

Според него за управляващото мнозинство кворумът не е проблем, а такъв е липсата на „адекватна опозиция“.

На тези обвинения отговор даде депутатът от БСП Драгомир Стойнев. От парламентарната трибуна той обясни, че всъщност трима народни представители от левицата са се регистрирали. „Няма наши и ваши закони. Всички закони са за българските граждани и се гласуват за българските граждани. Това, че вие искате да прокарате някакви лобистки закони и след това се отмятате, си е ваша работа“, контраатакува Стойнев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама