Жители на Червен бряг се вдигнаха на протест, искат оставката на кмета

17:55, 08 ное 18 25 1807 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протест в Червен бряг – напрежението ескалира, след като в края на октомври мостът край града пропадна, а ремонтът все още не започва. Това е причината за обявено бедствено положение, тъй като Червен бряг и околните села останаха отцепени. 

Вероятна причина за аварията са тировете, които от месеци минават по иначе изчисления за до 5-тонни возила мост.

Около 50 човека от града се събраха на протеста, за да поискат оставката на кмета Данаил Вълов заради частичното бедствено положение в града.

По моста трудно преминават възрастни хора, както и учениците. Невъзможно е преминаването на коли.

По думите на жителите на Червен бряг положението в целия град е бедствено – правят се ремонти, които текат твърде мудно.

Кметът Данаил Вълов определи искането за оставка като твърде голяма амбиция на малко хора и каза, че няма да я подаде.

Обходният маршрут след аварията е: Червен бряг - Рупци - Радомирци - Горни Дъбник - Писарово - Искър - Глава - Койнаре - Чомаковци - Лепица - Сухаче - Горник.

Така, за да се стигне до  съседно село, което е на не повече от 10 километра, трябва да се мине по обходен 100-километров маршрут.

Областният управител Мирослав Петров проведе работна среща с директора на Областно пътно управление инж. Иво Денчев във връзка със състоянието на моста.

Инж. Денчев изказа мнение, че без изрично становище от инженер конструктор или друг компетентен експерт пускането на движението по моста би било опасно заради вибрациите върху компрометираните основи на съоръжението.

От полицията ще бъдат взети необходимите мерки за осигуряване безопасността на хората и ще бъде изготвено предписание с конкретни препоръки. „На първо място е човешкият живот и аз не бих допуснал той да бъде поставян под заплаха”, каза областният управител Мирослав Петров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама