СДС: Трябва да търсим партньорство с партиите от ЕНП

12:43, 11 ное 18 / Политика 25 1252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трябва да търсим партньорство преди всичко с партиите членки на ЕНП. Това каза пред журналисти председателят на СДС Румен Христов.

След края на конгреса на ЕНП в Хелзинки, председателят на СДС Румен Христов и водещият канидат на ЕНП за евроизборите Манфред Вебер, се срещнаха на летището във финландската столица и проведоха приятелски разговор.

Относно трудностите за коалиране с ГЕРБ, лидерът на СДС смята, че те произтичат от факта, че Реформаторският блок е бил от "автентично десни формации, докато ГЕРБ е партия с много широка база, подобно на народняшка, центристка партия. СДС се стреми да укрепи икономиката и ще търси консенсус с всички политически сили.
Попитан къде седи ГЕРБ в партньорствата, Христов посочи: „ГЕРБ е член на ЕНП. Те са с най-голямо представителство там, но не са те основните. Есеки има равноправно членство, броим само различни депутати. ГЕРБ в някои отношения наистина изповядва ценности, близки до десницата. Те като голяма формация имат ангажимент да покриват по-широк периметър, включително и в центъра. Аз говоря за чисто дясно демократично виждане за развитието на България, каквото СДС представя“, категоричен е Румен Христов.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама