БСП подкрепи протестиращите в страната

21:11, 11 ное 18 / Политика 25 778 Topnovini
1

БСП подкрепя протестиращите. Това изявление направи соцлидерът Корнелия Нинова за днешното недоволство срещу високите цени на горивата.

„Във връзка с протестите, обхванали много градове, съм упълномощена от името на Националния съвет на БСП, да заявя следното: Исканията на протестиращите са абсолютно справедливи и правилни. Те са продиктувани от несправедливите и грешни решения на правителството на Бойко Борисов и на мнозинството от ГЕРБ и Обединените патриоти.“

Нинова припомни, че от няколко седмици, БСП изразява същите позиции като на хората, които са по улиците.
„Казвахме: Не вдигайте данъците на старите коли. Внесохме дори предложение в парламента, по време на обсъждането на бюджета, това да отпадне. Алармирахме за повишаването на цените основните стоки и на горивата. Внесохме предложение как да бъдат компенсирани доходите на хората- с преизчисление на пенсиите, с прогресивен данък, с помощи на семействата и др“, каза Нинова.
По думите й обаче предложенията им не са били чути от управляващите в парламента и вече ще трябва да чуят гласа на хората, които абсолютно справедливо излязоха да си кажат мнението за това управление и да поискат оставката на правителството.

Повече от месец то не чува, че не може да се отнасят към майчинството и болните деца по начина, по който го демонстрират, че не може да залагат срещу морални и нравствени ценности, каквото е майчинството и болните деца, съдбата на правителството и собственото си политическо оцеляване.

„Хората правилно и справедливо са по улиците и ние заставаме в подкрепа на техните искания“, категорична е Корнелия Нинова.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 103 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.