БСП подкрепи протестиращите в страната

21:11, 11 ное 18 / Политика 25 1531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП подкрепя протестиращите. Това изявление направи соцлидерът Корнелия Нинова за днешното недоволство срещу високите цени на горивата.

„Във връзка с протестите, обхванали много градове, съм упълномощена от името на Националния съвет на БСП, да заявя следното: Исканията на протестиращите са абсолютно справедливи и правилни. Те са продиктувани от несправедливите и грешни решения на правителството на Бойко Борисов и на мнозинството от ГЕРБ и Обединените патриоти.“

Нинова припомни, че от няколко седмици, БСП изразява същите позиции като на хората, които са по улиците.
„Казвахме: Не вдигайте данъците на старите коли. Внесохме дори предложение в парламента, по време на обсъждането на бюджета, това да отпадне. Алармирахме за повишаването на цените основните стоки и на горивата. Внесохме предложение как да бъдат компенсирани доходите на хората- с преизчисление на пенсиите, с прогресивен данък, с помощи на семействата и др“, каза Нинова.
По думите й обаче предложенията им не са били чути от управляващите в парламента и вече ще трябва да чуят гласа на хората, които абсолютно справедливо излязоха да си кажат мнението за това управление и да поискат оставката на правителството.

Повече от месец то не чува, че не може да се отнасят към майчинството и болните деца по начина, по който го демонстрират, че не може да залагат срещу морални и нравствени ценности, каквото е майчинството и болните деца, съдбата на правителството и собственото си политическо оцеляване.

„Хората правилно и справедливо са по улиците и ние заставаме в подкрепа на техните искания“, категорична е Корнелия Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама