Google въвежда нови политики срещу сексуални посегателства

10:20, 12 ное 18 / Любопитно 25 1248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Google обновява политиките си, свързани със случаите на сексуални злоупотреби. Планът предвижда и наказания за служители, които не се съобразят с новите изисквания. Това се случва на фона на безпрецедентните протести на служители на Google от миналата седмица, срещу начина, по който интернет гиганата се справя с проблема.

Планът за действие беше оповестен в писмо на изпълнителния директор на Google - Сундар Пичай до служителите, публикувано в блога му. "Ние разбираме, че в миналото не сме се справяли с ред неща подобаващо, за което искрено се разкайваме. Ясно е, че са нужни промени", се казва в посланието. Новите вътрешни правила предвиждат много по-голяма прозрачност на разследването на случаите на сексуални посегателства и огласяване на резултатите от тях.

От Google се ангажират да подкрепят повече онези, които подават сигналите и да удвоят усилията си, за да може компанията да бъде работно място с равнопоставени служители, с гаранции за справедливост и уважение. Предвижда се случаите на сексуални злоупотреби в интернет гиганта да бъдат разглеждани от арбитражни съдилища. Обученията за предотвратяване на сексуален тормоз стават задължителни, а онези които не ги посещават, ще бъдат санкционирани.

През изминалата седмица служителите на Google в цял свят излязоха на безпрецедентен протест. Те напуснаха работните си места като израз на недоволство от начина, по който компанията се справя със случаите на сексуални злоупотреби. Конкретна причина за протеста стана разкритие на Ню Йорк Таймс, че мениджър от висшия състав, след напускането си, е получил обезщетение в размер на 90 милиона долара, въпреки основателните съмнения за сексуални посегателства.

И това далеч не е единичен случай, написа още изданието. А след обявяването на екшън-плана, служителите на Google получиха писмо, в което пише, че за две години по обвинения в непристойно поведение са били уволнени 48 души, като 13 от тях са били от висшия мениджърски екип. На никого от тях не са изплатени компенсации, се посочва още в писмото.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама