БАН създава Институт за изследване на атмосферата, климата и водите

16:10, 12 ное 18 25 1044 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българската академия на науките (БАН) създава ново самостоятелно научно звено с работно наименование "Институт за изследване на атмосферата, климата и водите". В него ще се отделят част от дейността, активите и пасивите на сегашния Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ-БАН), което ще функционира от 1-ви януари 2019 г.

От същата дата ще функционира и НИМХ към МОН, се посочва в съобщение от Учредителния съвет на Института за изследване на атмосферата, климата и водите на БАН.

Във връзка със започналата процедура за създаване на ново самостоятелно научно звено към БАН е необходимо учените, специалистите и членовете на научно-помощния персонал на НИМХ-БАН, които искат да работят в него и да останат в БАН, да подадат заявление. Учените, които ще работят в Института за изследване на атмосферата, климата и водите при БАН, ще преминат към него от НИМХ-БАН със запазване на научните си степени и академични длъжности.

Съгласно изявленията на министър Красимир Вълчев пред Общото събрание на БАН и в медиите, те ще запазят проектите си и условията за работа, в т.ч. ползваната научна инфраструктура.

На свое заседание на 31-ви октомври Управителният съвет на БАН обяви конкурс за директор на Института за изследване на атмосферата, климата и водите при БАН със срок за подаване на документи до 30-ти ноември.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама