Служителите на метрото в Букурещ стачкуват предупредително в четвъртък

17:30, 12 ное 18 / Свят 25 1214 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръководството на Свободния синдикат на метрото в Букурещ взе решение да проведе предупредителна двучасова стачка в четвъртък, след като отхвърли офертата на администрацията на компанията Метрорекс за увеличение на заплатите, съобщи "Аджерпрес", цитирана от БТА.

Предупредителната стачка ще се състои между 4 и 6 часа сутринта в четвъртък и няма да засегне голям брой пътници, уточни лидерът на синдиката Йон Радой. Той обаче предупреди, че ако се стигне до обща стачка, тя ще засегне около 700 000 пътници, които букурещкото метро превозва ежедневно.

Синдикалият лидер посочи, че както ръководството на компанията, така и синдикатите възнамеряват да продължат преговорите, за да се избегне обща стачка.

По отношение на исканията за увеличение на заплатите Радой каза, че се е стигнало до последен вариант за повишение от около 18%, спрямо който не са готови да правят "твърде големи отстъпки".

Първоначално синдикалистите искаха увеличение на заплатите с 42% и подобряване на условията на труд, а работодателите заявиха, че не могат да повишат заплатите с повече от 8 процента.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама