Доброволци от район "Възраждане" и ЧЕЗ Електро България засадиха 64 дърветата в парк "Възраждане"

17:05, 12 ное 18 25 205 Topnovini
zasajdane na durveta vuzrajdane
1
zasajdane na durveta vuzrajdane
2
zasajdane na durveta vuzrajdane
3
zasajdane na durveta vuzrajdane
4

На 10 ноември 2018 г., кметът на рйона „Възраждане“ Савина Савова, общинският съветник  Борислав Борисов, заместник-кмета на район „Възраждане Татяна Димитрова“, доброволци от администрацията на район „Възраждане“ и служители на „ЧЕЗ Електро България“ АД и  много жители на столицата, засадиха 64 иглолистни и широколистни дървета в парк „Възраждане“ в София. Десетки малчугани се включиха и засаждаха дървета с родителите си. Най-малките участници бяха тригодишните Лео и Оги, а 10 месечната Мария подкрепяше по-големите участниците в ръцете на баба си.

По инициатива на Савина Савова - кмет на столичния район „Възраждане“ и общинския съветник Борислав Борисов, чрез кампанията си „Възраждаме зелените детските мечти“, районът се присъедини към We Do Green – инициатива на „ЧЕЗ Електро България“ АД за засаждане на дървета в обезлесени територии в гори, паркове и населени места в Западна България. Това бе третото събитие от инициативите, включени в кампанията на „ЧЕЗ Електро България“ АД - „Зареждаме Ви с енергия“, по време на която Дружеството организира и провежда събития, свързани с грижата за околната среда и енергийната ефективност. До момента са засадени над 2000 иглолистни и широколистни дървета.

Една от целите на инициативата We Do Green е да популяризира електронната фактура като удобен и сигурен, модерен начин за получаване на месечните сметки, който дава и възможност за личен принос към опазване на природата. Над 400 000 клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ АД в момента получават фактурите си онлайн, като спасиха с избора си близо 4 000 дървета от изсичане. Само за година едно дърво филтрира 28 кг замърсен въздух и охлажда околната среда колкото 10 климатика, работещи постоянно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани